fbpx
Groteski

ChatGPT:n mahdollisuudet mainostoimistossa

Tekoäly on vakiinnuttanut asemansa mainostoimiston arjessa. Olemme täällä Groteskilla tutustuneet sen potentiaaliin ja rakentaneet rohkeasti oman chatbotin ChatGPT:n avulla.

Tekoäly on ollut jo pitkään osa meidän kaikkien arkipäivää. Vuonna 2023 pinnalle pompsahtivat luovat tekoälytyökalut kuten ChatGPT ja Midjourney. Tekoäly on kuitenkin ollut lähellä arkeamme monissa muodoissa, esimerkiksi sosiaalisen median algoritmit nostavat kustomoidusti sisältöä feediisi. Verkkopankeissa asioidessasi sinut alkuun auttaa tekoälyä hyväkseen käyttävä chatbot.

Chatbot onkin yksi ihanteellisimmista paikoista soveltaa tekoälyteknologiaa. Botit ovat tehokkaita työkaluja, jotka kykenevät kuuntelemaan, löytämään tietoa ja keksimään oikoteitä. Chatbotit osaavat hyödyntää taitavasti dataa, joka on jäsennelty tietyn formaatin, esimerkiksi Excel-taulukon mukaan.

  • Tekoäly on tehokkaimmillaan, kun sille annetaan täsmällisesti ja tarkasti rajattuja tehtäviä.
  • Tekoäly pystyy käsittelemään suurtakin datamassaa ja osaa esittää siihen relevantteja parannusehdotuksia, nopeammin ja tarkemmin kuin ihminen.
  • Chatbotit kykenevät antamaan hyödyllisiä huomioita dataan liittyen reaaliajassa.

ChatGPT: Jokaisen oma bottikaveri

ChatGPT:n maksullinen versio mahdollistaa oman assistentin luomisen. Oman kätyrin voi rakentaa ChatGPT:n builder -työkalua käyttäen.

Olemme rakentaneet täällä Groteskilla oman chatbotin ChatGPT:n avulla ja tämä Grobotin tekoälyversio hyödyntää samaa rajapintaa, Assistants API:a. Tämän blogin kirjoitushetkellä Assistants on vielä beta-vaiheessa, mutta se tarjoaa jo tehokkaan alustan tekoälyassistenttien kehittämiseen.

ChatGPT:n perusversion vastaukset ovat usein yleispäteviä ja aika laveita. Assistentin aihealuetta ja tietämystä on mahdollista tarkentaa ja GPT tarjoaa täsmällisempiä ja yksityiskohtaisempia vastauksia, hyödyntäen ChatGPT:n tietokantaa. ChatGPT:n ilmaisversion tietämys rajoittuu tällä hetkellä tammikuulle 2022. Maksullisella versiolla GPT4 pääsee käsiksi huhtikuun 2023 sisältöihin. Omalle GPT:lle pystyy myös syöttämään uutta dataa, johon ChatGPT:llä ei ole pääsyä.

Assistants tarjoaa työkaluja, jotka eivät ole saatavilla perusversiossa. Sen ominaisuuksia voi hyödyntää esimerkiksi ison sisältömassan käsittelyyn. GPT:hen voi syöttää vaikka yrityksen oman intranetin Wikin sisällöt ja botti osaa kaivaa sieltä vastaukset sille esitettyihin kysymyksiin. Kuvittele kenkiä myyvä verkkokauppa ja sinne myyjäbotti, joka antaa räätälöityjä tuotesuosituksia yrityksen valikoimasta, perustuen käyttäjän mieltymyksiin, kuten vaikka kenkien väriin, materiaaliin ja kokoon.

ChatGPT :n builderillä luotuja tekoälyassistentteja ei voi tällä hetkellä käyttää ilman ChatGPT:n maksullista versiota.

Mainostoimisto Groteskin assistentti on Grobotti

Olemme rakentaneet ChatGPT:n avulla oman tekoälytyökaverin Grobotin. Sen pystyy intergroimaan suoraan WordPress-ympäristöön ja sen rakentamisessa on käytetty hyödyksi OpenAI:n Assistants API:n rajapintaa.

Grobotti voidaan asentamaan lisäosana WordPress-verkkosivulle ja sitä pystyy hallinnoimaan Grobotin omasta hallintapaneelista. Pystyt muokkaamaan ja optimoimaan bottia samasta paikasta, mistä hallitset verkkosivujesi muuta sisältöä. Voit syöttää sille esimerkiksi verkkokauppasi tuotevalikoiman, tai yrityksesi intranetin tiedot.

  1. Käyttäjä lähettää kysymyksen
  2. Grobotti etsii vastauksen avustajalta rajapinnasta
  3. Grobotti välittää vastauksen käyttäjälle

Ei vielä ihan valmis tekoälytyökaveri

Testailimme Grobottia omalla sivustollamme demoympäristössä ja havaitsimme, ettei tämän innovaation käyttöönotto ole ongelmatonta. ChatGPT:n heikkoudet periytyvät myös näihin uusiin assistanteihin.
Mikäli botti ei tiedä vastausta sille esitettyyn kysymykseen, se saattaa keksiä näennäisesti tyhjästä vastauksen, joka on sen mielestä järkevä, mutta joka ei pidä paikkaansa. Sama ilmiö käy, mikäli botin vastausta kyseenalaistaa. Mikäli botin vastaus on pitkä, se saattaa unohtaa sille annetut ohjeet.

Havainnollistetaan parilla esimerkillä:

ChatGPT:n tekoäly tarjoaa joskus myös itse keksimää sisältöä, joka ei aina pidä paikkansa.

Jos botin vastausta kyseenalaistaa, se saattaa keksiä älyttömyyksiä. Kukaan groteskilaisista ei valitettavasti puhu javaa, vaikka se hieno ohjelmointikieli onkin.

ChatGPT:n tekoäly voi olla silloin tällöin myös väärässä ja keksiä omiaan.

Tässä ChatGPT on keksinyt groteskille tyhjästä projektipäällikön, heti kun käyttäjä kyseenalaisti botin antamaa vastausta.

Yhteenveto

Oma tekoälykätyri on siis jokaisen halukkaan hyppysissä, mikäli käytössäsi on ChatGPT:n maksullinen versio. Tekoälyn hyödyt korostuvat erityisesti silloin, kun käytössä on paljon dataa, josta pitää seuloa tietoa tai tehdä yhteenvetoja.

ChatGPT ei ole ainoa kustomoitava chatbotti, myös esimerkiksi Microsoft on lanseerannut käyttöön Office Copilot työkalun. Erilaisia tekoälybotteja löytyy myös varmasti yksityisiltä palvelun tarjoajilta nyt ja tulevaisuudessa.

Groteskilta löytyy myös tekoälytön chatbot-lisäosa. Lisätietoja älyttömästä Grobotistamme löydät täältä.

Haluatko tietää lisää ChatGPT:n hyödyntämisestä? 044 734 1200 [email protected]

Heissan!

Voinko auttaa sinua löytämään etsimäsi?

Grobotti