WordPress päivittyy, mutta onko sivustosi valmis?

,

WordPress päivittyy jatkuvasti, välillä pienemmillä ja joskus suuremmilla muutoksilla. WordPressin kauan odotettu suurempi päivitys 5.0 julkaistaan itsenäisyyspäivänä 6.12. Päivitys ei ole sivustoille automaattinen (ellei sitä ole erikseen määrittänyt), vaan se pitää hoitaa hallinnasta manuaalisesti. Päivityksen kanssa kannattaa kuitenkin olla erittäin tarkkana ja sivuston testaaminen päivityksen yhteydessä on välttämätöntä.

Mikä päivityksessä muuttuu?

Uusi versio tuo mukanaan kasan pieniä, monille käyttäjille näkymättömiä muutoksia, mutta myös yhden suuren muutoksen, sisällönhallintaeditorin. Gutenberg-editorin tavoitteena on tehdä WordPressista monipuolisempi julkaisujärjestelmä. Jotkut ovatkin ehkä nähneet ilmoituksen Gutenbergistä omassa hallintapaneelissaan. Uutta editoria on voinut kokeilla erikseen asennettavalla lisäosalla, mutta nyt se korvaa kokonaan aikaisemman TinyMCE-tekstieditorin.

Syy muutokseen on aiheellinen, sillä monien sivustojen toiminnallisuuksien toteuttaminen pelkästään WordPressin omalla editorilla olisi todella työlästä, päivittämisestä puhumattakaan. Uusi editori toimii kuten monet kolmannen osapuolen page builder -tyyppiset lisäosat, joissa sisältö kasataan muokkausnäkymässä riveihin ja sarakkeisiin (blokkeihin). Menemme Gutenbergin ominaisuuksiin ja sen käyttämiseen tarkemmin myöhemmin.

Suuri päivitys tuo mukanaan myös ongelmia

Vaikka päivityksen tarkoitus on tehdä WordPressista yhä tehokkaampi sisällönhallintatyökalu, tuo se mukanaan varmasti myös joitakin ongelmia. Kaikki lisäosat, jotka ovat kytköksissä muokkausnäkymän editoriin joudutaan päivittämään uutta editoria varten uusiksi. Jos näitä sivustojen lisäosia ei päivitetä, voi sivustolla ilmetä ongelmia.

Jos WordPressin ja lisäosien päivittäminen sekä sen myötä testaaminen tuntuu haasteelliselta, kannattaa meihin ottaa yhteyttä. Päivitämme sivustolla kaiken tarvittavan ja pidämme huolen, että sivusto toimii myös päivityksen jälkeen.

Lisää luettavaa

Ajankohtaista

Groteski jatkaa Mikkelin kumppanina!

Groteski on valittu Mikkelin kaupungin sopimuskumppaniksi 1+1 vuoden sopimuksella, ainoana eteläsavolaisena toimistona sekä toiseksi kahdesta mainostoimistosta. Pääsemme siis jatkamaan jo kolme vuotta kestänyttä kumppanuutta ja kehittämään kaupungin brändiä vieläkin paremmaksi....

Lue lisää
Ajankohtaista

Uudistimme verkkosivut ja palvelut!

Kasvu ei synny kädet taskussa Yrityksemme onkin kasvanut vauhdilla viimeisten parin vuoden aikana, joten on aika näyttää ylpeästi se, mitä olemme saavuttaneet. Ja koska haluamme kasvaa entistä enemmän niin uudistimme...

Lue lisää
Ajankohtaista

Uskomaton vuosi 2020!

Kukapa olisi uskonut vuosi sitten, että jouluostoksille mentäessä pitää käyttää kasvomaskia, jotta ei sairastuisi globaalisti jylläävään pandemiaan. Ja, että sen seurauksena inhimilliset kärsimykset ovat mittaamattomia, maailmantalous laskee jyrkästi, yhteiskuntia suljetaan,...

Lue lisää