Kaasulla uuteen aikaan

Suomen kaasutekniikka Oy on vuonna 2014 perustettu yritys. Yrityksen kotipaikka on Puumalassa ja toimipiste Joensuussa. Yrityksen omistajilla on vankka kokemus kaasulaitteistojen asennuksesta. Kaasutekniikka onkin Tukesin hyväksymä maakaasu,- nestekaasu ja biokaasuasennusliike, joka räätälöi asiakkailleen turvalliset kaasulaitteistojen kunnonvalvontaohjelmat ja huoltosuunnitelmat.

Lähtökohta

Yrityksen brändi, graafinen ilme ja logo olivat vanhanaikaisia eikä verkkosivustokaan enää vastannut nykyajan vaatimuksia. Yritys oli kuitenkin kehittynyt kaiken muun suhteen, joten oli tarkoituksenmukaista laittaa myös brändi kuntoon. Työnä kaasutekniikan kokonaisuus oli meille suhteellisen normaali, mutta asiakas halusi panostaa kunnolla mm. logon ja graafisen ilmeen kehittämiseen sekä verkkosivuston toimivuuteen.

Ratkaisu

Kuten normaalistikin, kaikki alkoi aloituspalaverilla, jossa sovittiin tärkeimmät asiat, jotta koko projektini menisi hienosti maaliin saakka. Heleen ja Aino suunnittelivat yhdessä kolme erilaista kokonaisuutta, joista asiakas valitsi nyt käytössä olevan ilmeen. Uutta ilmettä sovellettiin myös moniin muihin aineistoihin ja materiaaleihin, kuten esitteisiin, käyntikortteihin ja autoteippauksiin.

Groteski vastasi verkkosivuston käyttöliittymä- sekä käyttökokemussuunnittelusta ja teknisestä toteutuksesta kokonaisuudessaan. Suunnittelu aloitettiin sivuston rakenteen suunnittelulla. Rakennesuunnittelun jälkeen käyttöliittymäsuunnittelua lähdettiin toteuttamaan juuri luodun brändiuudistuksen pohjalta. Visuaalisesti sivustosta suunniteltiin näyttävä käyttäen suuria kuvapintoja sekä brändin tuomia raikkaita värejä ja elementtejä. Sivusto toteutettiin tottakai WordPress-julkaisujärjestelmällä ottaen huomioon sivuston päivitettävyyden helppous ja pitkäikäisyys.