Nettisivujen toteutus on hiottu prosessi

,

Jokaisella mainos- tai digitoimistolla on oma, joskus jopa tunnistettavissa oleva tapa tehdä nettisivuja. Pienemmissä toimistoissa monesti vain yksi, sama henkilö suunnittelee ja toteuttaa, kun taas suuremmat toimistot hyödyntävät useampaa eri alan osaajaa. Nettisivujen toteutus on nykyään paljon muutakin kuin vain HTML-koodin kirjoittamista.

Pikainen kertaus WordPress-julkaisujärjestelmään

Kirjoitimme sivullemme joitakin pointteja miksi olemme valinneet julkaisujärjestelmäksi juuri WordPressin. Tärkeintä on kuitenkin se, että WordPress perustuu avoimeen lähdekoodiin. Avoimen lähdekoodin hyötyjä on monia, mutta tässä niistä muutamia:

  • Ei kuukausi- tai vuosimaksuja
  • Mahdollisuuksia lisätä toiminnallisuuksia/ominaisuuksia pienellä budjetilla kun kaikkea ei tarvitse tehdä itse vaan valmiita lisäosia ja koodia löytyy maailmalta
  • Täydellinen räätälöitävyys
  • Tietoturva ja päivitykset
  • Teknisesti nopea ja SEO-ystävällinen

Mikä on Groteskin laadukkaan jäljen salaisuus?

Laadukkaaseen jälkeen ei oikeasti liity mitää salattavaa. Laadukkuus on vuosien kehittämisen ja oppimisen tulosta, joka jatkuu edelleen. Ennen valmiin nettisivuston julkaisua täytyy prosessin käydä läpi useampi onnistunut vaihe:

Ensimmäisen asiakaspalaverin aikana kartoitetaan asiakkaan todelliset tarpeet, tavoitteet, aikataulu, asiakkaan osaaminen päivittämiseen jne.

Nettisivuston ideointi muodostuu aloituspalaverin perusteella. Ideoinnissa pyrimme päättämään nettisivujen kaikki toiminnallisuudet ja ominaisuudet. Tavallisesti ideointiin osallistuu 2-3 henkilöä, mutta tarvittaessa osallistumme siihen kaikki.

Ulkoasuleiskojen suunnittelu syntyy ideoinnin ja hahmotelman pohjalta. Leiskat käyvät sisäisesti läpi useita kierroksia niin, että olemme niihin 100 prosenttisen tyytyväisiä. Sen jälkeen ne lähetetään asiakkaalle tarkistettavaksi ja kommentoitavaksi.

Tekninen toteutus aloitetaan, kun asiakas on hyväksynyt sivuston ulkoasun. Tässä vaiheessa voidaan vielä tehdä muutoksia esim. ulkoasuun tai toiminnallisuuksiin. Asennamme sivuston demoympäristöön omalla WordPress-asennuspaketilla, joka sisältää suoraan perussivustoon kaiken tarpeellisen. Tarvittaessa asennamme myös muita lisäosia. Kaikki käyttämämme lisäosat on testattu ja todettu luotettaviksi kymmenissä eri toteuttamissamme sivustoissa, joten voimme luottaa niiden toimivuuteen ja päivitettävyyteen myös jatkossa. Teemassa emme kuitenkaan luota ulkopuoliseen, vaan se on toteutettu talon sisällä käyttäen alustana underscores-runkoteemaa.

Julkaisu ja asiakkaan käyttökoulutus

Sivuston julkaisu tapahtuu asiakkaan kanssa sovitun aikataulun mukaisesti ja kun olemme siihen yhdessä tyytyväisiä. Sivusto voidaan julkaista suoraan asiakkaalla jo olevaan webhotelliin, mutta voimme tarvittaessa myös webhotellin tilauksen. Sivusto testataan erikseen vielä oikealla palvelimella ja varmistetaan esim. lomakkeiden toimivuus. Kaikkiin toteuttamiimme sivustoihin sisältyy myös aina käyttökoulutus, sillä haluamme varmistaa, että sivuston päivittäminen onnistuu vaivattomasti myös julkaisun jälkeen.