Toimiihan ne varmasti myös mobiilissa?

,

Olemme täällä Groteskissa pitäneet verkkosivujen mobiiliystävällisyyttä korkeassa kurssissa aina, ja nyt on jälleen aika muistuttaa asiasta. Jos sivustosi ei jostain syystä edelleenkään taivu ongelmitta tablettien ja älypuhelimien näytölle, alkaa jo olla kiire!

Nimittäin: Google on linjannut, että se nostaa tai laskee nettisivustojen rankkausta hakutuloksissa mobiiliystävällisyyden perusteella. Kuluvan vuoden huhtikuun 21. päivän jälkeen Google nostaa hakutuloksissa sivustoja, jotka ovat mobiiliystävällisiä. Sinulla on siis kuukausi aikaa laittaa sivustosi mobiilinäkyvyys kuntoon! Sen jälkeen annat mobiiliystävällistä sivustoa ylläpitävälle kilpailijalle etumatkaa vain siksi, että sivuston tekniikka on vanhanaikaista.

Mitä mobiiliystävällisyys käytännössä tarkoittaa?

Olemme kirjoittaneet aiheesta blogin, mutta lyhyesti sanottuna mobiiliystävällinen sivusto mukautuu sen mukaan, millaisella päätelaitteella sivustoa katsotaan.

Esimerkiksi näin:
– Tekstin koko on pienelläkin näytöllä edelleen luettavaa ja selkeää.
– Klikattavat linkit ovat selkeästi toisistaan erillään niin että nakkisormikin niihin osuu.
– Sivustolla ei ole käytetty vanhanaikaista flash-tekniikkaa.
– Kuvien koko mukautuu näytön kokoon. 

Testaa itse!

Onneksi mobiiliystävällisyyttä Googlen silmissä ei tarvitse arvata. Sen voi testata. Kirjoita testattavan sivuston url eli verkko-osoite Googlen mobiililaitesoveltuvuustestisivulle, niin näet tuloksen saman tien. 

Googlen mobiilitestaus

Jos testin tulos näyttää vihreää, sivusto on tältä osin ajan tasalla. Jos näet punaista, on aika toimia. Aikaa on enää yksi kuukausi. Sen jälkeen mobiiliystävällinen kilpailijasi sivusto menee ohi niin että hurahtaa. Onko sinulla varaa siihen?

PS. Jos joku muuten tarjoutuu vielä tänä päivänä suunnittelemaan mobiiliin mukautumatonta sivustoa, kannattaa tarjoukseen suhtautua suurella varauksella. Peruskysymys nettisivujen toteuttajalle onkin: Toimiihan ne varmasti myös mobiilissa?