Toimiihan ne varmasti myös mobiilissa?

,

Olemme täällä Groteskissa pitäneet verkkosivujen mobiiliystävällisyyttä korkeassa kurssissa aina, ja nyt on jälleen aika muistuttaa asiasta. Jos sivustosi ei jostain syystä edelleenkään taivu ongelmitta tablettien ja älypuhelimien näytölle, alkaa jo olla kiire!

Nimittäin: Google on linjannut, että se nostaa tai laskee nettisivustojen rankkausta hakutuloksissa mobiiliystävällisyyden perusteella. Kuluvan vuoden huhtikuun 21. päivän jälkeen Google nostaa hakutuloksissa sivustoja, jotka ovat mobiiliystävällisiä. Sinulla on siis kuukausi aikaa laittaa sivustosi mobiilinäkyvyys kuntoon! Sen jälkeen annat mobiiliystävällistä sivustoa ylläpitävälle kilpailijalle etumatkaa vain siksi, että sivuston tekniikka on vanhanaikaista.

Mitä mobiiliystävällisyys käytännössä tarkoittaa?

Olemme kirjoittaneet aiheesta blogin, mutta lyhyesti sanottuna mobiiliystävällinen sivusto mukautuu sen mukaan, millaisella päätelaitteella sivustoa katsotaan.

Esimerkiksi näin:
– Tekstin koko on pienelläkin näytöllä edelleen luettavaa ja selkeää.
– Klikattavat linkit ovat selkeästi toisistaan erillään niin että nakkisormikin niihin osuu.
– Sivustolla ei ole käytetty vanhanaikaista flash-tekniikkaa.
– Kuvien koko mukautuu näytön kokoon. 

Testaa itse!

Onneksi mobiiliystävällisyyttä Googlen silmissä ei tarvitse arvata. Sen voi testata. Kirjoita testattavan sivuston url eli verkko-osoite Googlen mobiililaitesoveltuvuustestisivulle, niin näet tuloksen saman tien. 

Googlen mobiilitestaus

Jos testin tulos näyttää vihreää, sivusto on tältä osin ajan tasalla. Jos näet punaista, on aika toimia. Aikaa on enää yksi kuukausi. Sen jälkeen mobiiliystävällinen kilpailijasi sivusto menee ohi niin että hurahtaa. Onko sinulla varaa siihen?

PS. Jos joku muuten tarjoutuu vielä tänä päivänä suunnittelemaan mobiiliin mukautumatonta sivustoa, kannattaa tarjoukseen suhtautua suurella varauksella. Peruskysymys nettisivujen toteuttajalle onkin: Toimiihan ne varmasti myös mobiilissa?

Lisää luettavaa

Ajankohtaista

Groteski jatkaa Mikkelin kumppanina!

Groteski on valittu Mikkelin kaupungin sopimuskumppaniksi 1+1 vuoden sopimuksella, ainoana eteläsavolaisena toimistona sekä toiseksi kahdesta mainostoimistosta. Pääsemme siis jatkamaan jo kolme vuotta kestänyttä kumppanuutta ja kehittämään kaupungin brändiä vieläkin paremmaksi....

Lue lisää
Ajankohtaista

Uudistimme verkkosivut ja palvelut!

Kasvu ei synny kädet taskussa Yrityksemme onkin kasvanut vauhdilla viimeisten parin vuoden aikana, joten on aika näyttää ylpeästi se, mitä olemme saavuttaneet. Ja koska haluamme kasvaa entistä enemmän niin uudistimme...

Lue lisää
Ajankohtaista

Uskomaton vuosi 2020!

Kukapa olisi uskonut vuosi sitten, että jouluostoksille mentäessä pitää käyttää kasvomaskia, jotta ei sairastuisi globaalisti jylläävään pandemiaan. Ja, että sen seurauksena inhimilliset kärsimykset ovat mittaamattomia, maailmantalous laskee jyrkästi, yhteiskuntia suljetaan,...

Lue lisää