Lauri Mertaoja mukaan hallitukseen ja kehittämään Groteskia

,

Elokuussa kerroimme blogissamme yrityksen kehittämistoimenpiteistä, joita olemme tehneet. Yhtenä toimenpiteistä keväällä oli hallituksen hyödyntäminen tehokkaammin, johon saimme ulkopuolista vahvistusta ja näkökulmaa kun Lauri Mertaoja hyppäsi varsinaiseksi hallituksen jäseneksi. Syntyperäisenä ja letkeänä savolaisena Lauri sopi porukkaamme alusta lähtien mainiosti, sillä positiivinen pieni venkoilu on vain hyvä asia.

Numerot hallussa

Ensimmäiset 18 vuotta Lauri vietti Mikkelissä ja peruskoulun hän kävi nyt jo puretussa Urpolan koulussa. Täysi-ikäistymisen taitteessa hän päätti 18-vuotiaana suunnata Suomen rajojen ulkopuolelle Uppsalaan opiskelemaan taloustieteitä. Talous, numerot ja tekniikka ovat kiinnostaneet aina, mutta tuntuneet myös helpoille asioille omaksua ja käyttää jokapäiväisessä elämässä.

Työuran ensimmäiset työpaikat olivat talouden parissa ja mm. erilaisia talouspäällikön puuhia. Siitä tie vei taloushallinnon sovellusten konsultiksi ja myyjäksi sekä piakkoin myös Liikkeenjohdon konsultiksi (LJK) ja Suomen Strategisen Johtamisen Seuran (SJSS) jäseneksi. 2000-luvun alussa ollessaan Proha-konsernin johtoryhmässä sekä Procountor International Oy:n toimitusjohtajana hänen vaimonsa päätti perustaa tilitoimiston (mertaoja.com). Lauri hyppäsi mukaan palkkatyöstä yrittäjäksi vuonna 2008, jolla tiellä hän on edelleen.

Yrittäjä, sijoittaja ja hallitusammattilainen

Vuosien aikana Lauri on ollut mukana muutamissa StartUp -yrityksissä konsulttina tai sijoittajana. StartUp piireissä hän on huomannut, että maailmaa voi nähdä monella tavalla ja välillä onni potkii, joskus taas ei. “Laiskana” ja turvallisuushakuisena yrittäjänä hän haluaa saattaa asiat sellaiseen tilaan, jossa minimoidaan suuret yllätykset ja poistetaan turha sähläys. Joskus asioita kannattaa miettiä etukäteen, vaikka hän pitääkin lauseesta ”älykäs selviää tilanteesta, johon viisas ei joutuisi”. Hyvin sanottu ja sopii myös Groteskin ennakoivaan ajatusmaailmaan erittäin hienosti!

Lauri asustelee kutakuinkin puoliksi mökillä Mikkelin Anttolassa ja kotonaan pääkaupunkiseudulla. Pysyvä etätyö ja yrittäjyys vuodesta 2008 alkaen on muuttanut työajan ja viikonpäivien käsitteen täysin – ja se tuntuu sopivan hänelle ja perheelle hyvin. Lauri onkin tottunut etätyöskeltelijä jo paljon ennen koronaa.

Käy tutustumassa Lauriin LinkedIn-palvelussa ja ota seurantaan.
Talouskonsultointi Mertaoja Oy