Uskomaton vuosi 2020!

,

Kukapa olisi uskonut vuosi sitten, että jouluostoksille mentäessä pitää käyttää kasvomaskia, jotta ei sairastuisi globaalisti jylläävään pandemiaan. Ja, että sen seurauksena inhimilliset kärsimykset ovat mittaamattomia, maailmantalous laskee jyrkästi, yhteiskuntia suljetaan, yrityksiä kaatuu ennennäkemättömästi, terveydenhuolto pitää järjestää monin tavoin uudella tavalla ja omia läheisiäkään ei voi enää tavata normaalilla tavalla.

Groteskin vuosi alkoi vilkkaana, yhtä vilkkaana kuin edellinen loppui. Saimme monia uusia asiakkuuksia ja päätimme palkata projektipäällikön hoitamaan projektien läpivientiä.
Löysimme timantin, Henna Huuhkan, joka on ottanut paikkansa jämäkästi ja lähtenyt myös kehittämään yrityksen toimintaa projektinhallinnan näkökulmasta. Groteskia on kehitetty myös muulla tavalla, sillä Hennan mukaantulo toi muutoksia myös mm. Jyrkin työnkuvaan. Olemme olleet mukana esimerkiksi Miksein Mikkelin hallinnoimassa Sata-hankkeessa, jonka kautta teimme Kimmo Haapean kanssa yrityksen kehittämisohjelman. Huomasimme mm. että työntekijäpula tulee olemaan suurin haasteemme kasvulle, joten sille asialle pitää tehdä jotain. Olemme myös aloittaneet omien palvelujemme uudelleenmäärittelyt, joten mm. nettisivustomme tulee kokemaan täyden muutoksen alkuvuodesta.

Korona ajoi meidät koteihimme etätöihin maaliskuun loppupuolella. Muutaman hiljaisemman viikon jälkeen alkoivat jälleen puhelimet pirisemään, sillä varsinkin web-kehityksen kysyntä kasvoi melkoisesti. Etätyö onnistui kuitenkin yllättävänkin helposti ja mm. päivittäiset aamukahvihetket pitivät meidät yhdessä. Slack oli kovassa käytössä ja tutuiksi tulivat myös muut etäyhteysohjelmat. Perustimme kanssayrittäjiä ja kivijalkaliikkeitä auttaaksemme maksuttoman valitseviisaasti.fi -sivuston, joka sai myös valtakunnallista huomiota. Teimme myös muita siihen hetkeen liittyviä tempauksia, kuten paikallisten yrittäjien viestikampanjan asiakkaillemme sekä toimitimme smoothieita keskussairaalaan työntekijöille. Aika oli haastavaa, outoa ja uutta, mutta siitäkin selvittiin.

Olimme suunnitelleet toimiston muuttoa jo pidempään, edellisestä kesästä saakka. Rautatieaseman tilat olivat persoonalliset ja mukavasti saavutettavat, mutta meille jo auttamatta liian pienet ja sitä kautta epäkäytännölliset. Löysimmekin uudet tilat asiakkaamme FH Investin kautta perinteikkäästä kauppakulmasta, Otonkulmasta. Muuttoa tehtiin rauhassa pääsiäisen pyhinä, kun toivomamme remontti valmistui. Saimme toimivat, modernit ja jatkoakin ajatellen isommat tilat, joten työpisteitä voidaan helposti saada lisää muuntelemalla tilan järjestystä. Palasimme pikkuhiljaa toukokuussa uuden toimiston tiloihin vaikka etätyöskentely onkin jatkunut enemmän ja vähemmän edelleen. Toimiston avajaiset järjestetään sitten, kun se on järkevästi mahdollista ja varmasti turvallista.

Rekrytoinnit jatkuivat, sillä web-kehitys vaati lisäresursseja. Jannen ja Samin aika ei millään meinannut riittää kaikkeen tekemiseen ja uutta oli tulossa jatkuvasti. Helpostusta on kuitenkin tulossa, sillä saimme palkattua hyvän tekijän web-kehittäjäksi, joka aloittaa 4.1.2021. Olemme tehneet myös toisen rekrytoinnin, sillä graafikkona aloittaa 1.2.2021 nykyinen harjoittelijamme. Heistä lisää myöhemmin, kun aika on ajankohtainen. Meitä on kuitenkin helmikuun alusta jo yhdeksän groteskilaista! Lisäksi meillä on jatkuvasti 2-3 harjoittelijaa, joten työpisteille ja isommille tiloille on tosiaankin ollut käyttöä ja tarve.

Yhteistyötä olemme tehneet edelleen Jukurien, Mikkelin Pallokissojen ja golfari Leena Makkosen kanssa, joiden avulla olemme saaneet mukavasti näkyvyyttä valtakunnallisestikin.

Loppuvuosi on ollut työntäyteinen ja korona ei näytä vielä poistuvan keskuudestamme ihan heti, tuskin koskaan. Sen kanssa on vain elettävä ja otettava asiat sellaisina, kuin ne eteen tulevat ja tehtävä parhaamme, jotta meillä olisi mm. edelleenkin mukavaa ja turvallista olla töissä. Tulevaisuus näyttää kuitenkin erinomaisen valoisalta ja siitä kuuluu kiitos työntekijöillemme, kaikille asiakkaillemme ja sidosryhmille.
Koronasta huolimatta, vuosi on ollut oikeastaan aivan mahtava yrityksen kannalta, sillä olemme kasvaneet lähes kaikilla mittareilla ja tavoitteet on ylitetty kirkkaasti. Olemme erityisesti kiinnittäneet huomioita talouden ja työajan seurantaan. Byrokratiaa on pitänyt hieman lisätä, mutta sen tarkoituksena on auttaa meitä ymmärtämään, mitä yrityksessä tapahtuu. Tämä on tärkeää etenkin, kun yritys on hyvässä kasvuvauhdissa.

Hyvää uutta vuotta, tsemppiä haasteisiin ja pidetään yhteyttä!