fbpx
Groteski

Paras lounaspassi dikinä!

Vaiha sai alkunsa rakkaudestamme lähiruokaan ja Saimaan alueen hienoihin raaka-aineisiin. Asemaravintola Vaiha aloitti toimintansa vuonna 2017 ja löysi paikkansa vanhasta ja tunnelmallisesta juna-asemarakennuksesta. Tällä hetkellä asemaravintolan lisäksi yritykseen kuuluu lounasravintola Vaiha Savo sekä catering toimintaa Rokkalan kartanon piharakennuksen tiloissa. Verkkokaupan kautta saa tilattua monenlaisia herkkuja ja lahjakortteja. Vaiha-ravintoloissa toteutuu Teemun ja Anna-Kaisan halu tehdä sitä mitä he rakastavat: mutkatonta, maukasta, rakkaudella valmistettua suomalaista ruokaa, parhaista raaka-aineista.

LÄHTÖKOHTA

Vaihan käytössä on ollut pahvinen ja perinteinen lounaspassi, johon kassalta sai leimoja. Passeja piti tulostuttaa kerran kuussa, niitä hävisi ja onhan paperinen passi herkkä myös esimerkiksi kastumaan tai repeytymään. Siitä syntyi ajatus sovelluksesta, digitaalisesta lounaspassista, joka on aina mukana, eikä sido mm. kassahenkilökuntaa.

Sovelluksen tarkoituksena on toimia samalla tavalla kuin perinteinen fyysinen lounaspassi. Ravintolassa asiakas skannaa puhelimellaan QR-koodin, joka aktivoi yhden leiman passissa. Kun leimoja on kerätty kymmenen, saa asiakas seuraavan lounaan ilmaiseksi.

RATKAISU

Groteski vastasi lounaspassin käyttöliittymä- sekä kokemussuunnittelusta ja teknisestä toteutuksesta kokonaisuudessaan.

Sovelluksen sisällön hallinta on toteutettu erilliseen selaimessa toimivaan hallintanäkymään, josta ylläpitäjä voi muuttaa tekstisisältöä sekä sovelluksen etusivun mainospaikkoja. Tämän ansiosta sovelluksen sisältöjen ja mainospaikkojen muuttaminen onnistuu yhtä helposti kuin perinteisen verkkosivuston päivittäminen. Sovelluksen lounaat-välilehdestä löytyy viikon lounaslista, joka haetaan ulkoisesta rajapinnasta eikä näin ollen ylläpitäjälle jää siitä päivitysvastuuta. Yrityksen tietojen ja aukioloaikojen hallinta tapahtuu myös keskitetyn hallinnan kautta.

Sovelluksen tekninen rakenne

Lounaspassin toteutuksessa hyödynnettiin moderneja ja kustannustehokkaita tapoja toteuttaa mobiilisovelluksia molemmille mobiilialustoille, sekä Googlen Androidille että Applen iOs:lle.

Sovelluksen käyttöliittymän toteutuksen pohjana käytettiin Ionic Frameworkia, joka on avoimeen lähdekoodiin perustuva UI-framework. Sovelluksen rakenteessa hyödynnettiin puolestaan Angularia, joka on Googlen ylläpitämä, avoimeen lähdekoodiin perustuva ja TypeScriptillä rakennettu JavaScript-framework. Sovelluksen voi jakaa Angularin komponentteihin ja palveluihin (services). Komponentteja ovat sovelluksen välilehdet, mainospaikat, mainosten sisällöt sekä palautteen pyytäminen. Palveluihin kuuluu puolestaan rajapintakutsut, skannaustoiminto, lounaspassin toiminnot ja tallennustilan toiminnot.

Sovelluksen käyttämä rajapinta on toteutettu PHP:lla WordPress-verkkopalvelun yhteyteen. Rajapinta hakee WordPressin ja sen lisäosan Advanced Custom Fields:in funktioilla dataa WordPressin hallinnasta, ja kutsuttaessa toimittaa datan sovellukseen. Rajapinnassa on lisäksi toiminnallisuudet sisältöjen lisäksi myös erilaisille asetuksille, kuten maksimiskannausten määrälle, joita halutaan hallittavan hallintanäkymän kautta.

Kun sovellus oli testattu ja valmis, se paketoitiin iOs- ja Android-sovellusversioiksi käyttäen Ionicin hallinnoimaa avoimeen lähdekoodiin perustuvaa Capacitoria.

Lounaspassin lanseerauskampanja

Sovellus otettiin käyttöön lokakuussa 2021 ja marraskuun loppuun mennessä sitä on ladattu sovelluskaupoista satoja kertoja. Kassoille tulostettiin qr-koodi, jonka skannaamalla asiakas voi aktivoida leimoja. Uudistus piti saada asiakkaiden tietoisuuteen, joten suunnittelimme lanseerauskampanjan “Paras lounas DIKINÄ”. Kampanjaa varten tehtiin oma ilme, joka noudatteli Vaihan graafista ilmettä. Kampanjaa toteutettiin eri sosiaalisen median kanavissa, ravintoloissa mobileilla ja kolmiomallisilla pöytästandyilla, roll-up:lla ravintoloiden sisätiloissa sekä mm. tienvarsimainontana Vaihan asemaravintolan läheisyydessä.

Heissan!

Voinko auttaa sinua löytämään etsimäsi?

Grobotti