Purkujätteestä jumppapalloihin!

,

Tämä on hieno tarina!

Etelä-Savon ammattiopisto Esedun projektipäällikkö Esa Kohvakka huomasi tammilankkuja purettavan Tuukkalan sairaalan jätekasasta. Tammilankut pelastettiin ja opiskelijat suunnittelivat ja toteuttivat niistä tyylikkäitä leikkuulautoja. Mikkelin Kehitysyhtiö Miksei Oy:n Kimmo Haapea kuuli leikkuulaudoista ja otti yhteyttä. Innostuimme asiasta heti, sillä tälläinen kiertotalous sopii hienosti Groteskin arvoihin ja on juuri meidän näköistä toimintaa.

 

Lunastimme kaikki Tuukkalan sairaalan purkujätteestä tehdyt tammiset leikkuulaudat, jonka tuotolla ostettiin erilaisia pelejä, jumppapalloja ja pehmoleluja Essote Etelä-Savon sosiaali- ja terveyspalvelujen uuden Mielen- ja kuntoutuksen talon tarpeisiin. Näin raha kiersi uusiokäytön ansiosta jälleen saman toiminnan piiriin, hieman eri muodossaan. Moision alueen rakennuksista ei voi tuoda mitään uuteen rakennukseen vanhan rakennuksen sisäilmaongelmien takia.

Käytimme tänä vuonna joulumuistamisiin tarkoitetut varat mielenterveyden tukemiseen.

Lahjat otettiin vastaan Nuorisopsykiatrian tulevissa tiloissa Mielen ja kuntoutuksen talossa. Tilaisuudessa olivat mukana Esedun opettajat Esa Kohvakka ja Elina Huopalainen, Esedun opiskelijat Riikka Puumalainen ja Titta Puustinen, Groteskin toimitusjohtaja Jyrki Suvimaa sekä Essoten Nuorisopsykiatrian sairaanhoitajat Saija Penttinen ja Hanna Hatinen sekä Palveluesimies Eeva Knaappila.