Opiskelut tiiviimmin työelämään

,

Vajaa vuosi sitten aloitin tietojenkäsittelyn (tradenomi) opinnot XAMKissa. En ole ihan tyyppiesimerkki koodariopiskelijasta; luokalla on 25 oppilasta ja meitä naisia on 5.
Enkä ikänikään puolesta kestä enää opiskelijabileiden tahdissa. Olen varmastikin vähän tylsä, kun en hankkinut edes sitä haalaria… 🙂

Opintoihin kuuluu laajuudeltaan 30 opintopisteen työharjoittelu, joka tarkoittaa käytännössä 20 viikon täysipäiväistä työtä. Työharjoittelu suositellaan suoritettavaksi vasta toisen opiskeluvuoden jälkeen.

Mulla kypsyi syksyn ja alkutalven aikana ajatus siitä, että haluaisin sitoa opiskeluja tiiviimmin työelämään, saada tavallaan käytännön kokemusta web-kehityksestä ja ehkä vähän mentorointia tai ohjausta koko
loppuopintojen ajan.
Mutta ei ole helppoa tarjota itseään työ(harjoittelu)markkinoille alalla, jolla nuoruus ja nopeus on valttia, sekä sukupuolena nainen on hieman poikkeavampi.

Uskallus tarjota itseään harjoittelemaan web-kehitystä Groteskille oli sen ansiota, että olin nähnyt Groteskin toimintaa asiakkaan näkökulmasta ja olen aina pitänyt heidän tavastaan kohdata asiakkaita.
Koskaan ei tullut sellaista oloa, että olisin kysynyt tyhmiä kysymyksiä ja vaikka olimmekin verrattain pieni asiakas, se ei näkynyt palvelussa millään tavalla. Palvelu oli aina nopeaa, asiallista ja ystävällistä.
Kiinnostusta lisäsi se, että olin seurannut sosiaalisesta mediasta sitä hyvää meininkiä, hyväntuulista asennetta joka Groteskista välittyy ja jotenkin tuntui sille, että haluaisin juuri tuollaiseen ympäristöön oppimaan lisää ja soveltamaan sitä mitä jo vähän osasin.

Reilu kuukausi on nyt harjoittelua suoritettuna ja nyt on ehkä hyvä hetki tehdä vähän yhteenvetoa tähänastisesta.
Jo heti ensimmäisestä päivästä lähtien on ollut sellainen tunne, että kuulun tähän porukkaan. Tutustumista ihmisiin on helpottanut ehkä se, että aloitin kesälomakaudella ja uusia ihmisiä on tipahdellut toimistolle pikkuhiljaa.
Jo toisesta päivästä lähtien olen päässyt tekemään ihan oikeita töitä:
tutustumaan julkaisujärjestelmiin käyttämällä niitä, siitä pikkuhiljaa tutustumaan rakenteisiin ja päässyt jo rakentamaan verkkosivujakin.
Toiveena on, että pääsen johonkin uuteen projektiin osittain sivustaseuraajaksi alusta lähtien, koska näköjään suuremmat kokonaisuudet, kehitystyö asiakkaan toiveista valmiiseen palveluun, kiehtoo ja kiinnostaa.

Mua on jaksettu neuvoa, opettaa ja ohjata. Mä oon esittänyt todennäköisesti todella tyhmiä kysymyksiä ja unohtanut puolet ohjeista, silti on edelleen jaksettu neuvoa, opettaa ja ohjata. On tunne, että kuulun tähän porukkaan ja se on oppimisen ohella se tärkein asia mitä tulin Groteskista hakemaan.

Tarkoituksena on jatkaa harjoittelua seuraavan lukuvuoden ajan niin, että harjoittelu olisi mahdollisesti suoritettu viimeistään vuoden päästä heinäkuun lopussa. Jos nää jaksaa mua sinne asti. 🙂

Kesäterveisin,
Mimmi Tick
Tradenomi (AMK), tietojenkäsittely -opiskelija