Hihat heilumaan!

,
Yrittäjän arki. Mitä se on?
Ei mitään tietoa. Vielä.
Toki 15 vuoden aikana olen ehtinyt kokemaan ja näkemään kaikenlaista, niin hyvinä kuin huonoinakin aikoina. Vaikka pikkukaupungin mainostoimistoissa työntekijä pääsee tekemään lähes kaikkea ja osallistumaan päätöksentekoon, itse yrittäjyydestä ja sen tuomista paineista tai vapauksista ei kokemusta ole kertynyt.
Viime viikot ovat olleet melkoista opettelua, asioiden selvittelyä ja päätöksiä päätösten perään. On valittu värejä, täytetty lomakkeita, hoidettu asioita pankissa, vakuutusyhtiössä, rautakaupassa, tilitoimistossa jne. jne. Asiat ovat sujuneet yllättävän hyvin, mitään takaiskuja ei ole tullut. Pieniä viivytyksiä mahtuu meidänkin matkan varrelle, mutta jos ”viime tippaa” ei olisi keksitty, niin moni asia olisi tässä maailmassa jäänyt tekemättä. Ison kiitoksen ansaitsee – ja haluan mainita oikein nimellä – Mikkelin Uusyrityskeskuksen toimitusjohtaja Antti Pajatsalo. Perustamistoimet sujuivat Antin opastuksella loistavasti ja säästimme varmasti monta tuskaista hetkeä jos tällaista maksutonta apua ei olisi ollut saatavilla.

 

On ollut todella mielenkiintoista saada rakentaa omaa työpaikkaa, päättää itse omista asioista alusta saakka. Valmista ei toivottavasti tule koskaan, mutta perusta alkaa olla kunnossa. Töitä on tehty, jotta pääsisimme tekemään töitä.
Tarkoituksenani on tässä blogisarjassa kertoa kokemuksia, tuntoja ja ottaa kantaa ajankohtaisiin asioihin yrittäjyydestä. Niin hyvässä kuin vähän huonommassakin.Mutta tänään se alkaa, yrittäjän arki. Groteskin arki. Nyt on vain käärittävä hihat ja otettava oma paikkamme, omalla tavallamme. Intoa puhkuen ja uutta luoden.
Groteski tekee selvää jälkeä. Tervetuloa käymään!