Mikä ihmeen Groteski?

Groteski on adjektiivi joka tarkoittaa kohtuutonta ja liioiteltua, jopa irvokasta. Groteski on myös päätteetön kirjasintyyppi eli fontti, esimerkkinä kaikkien tuntema Helvetica. Groteski tarkoittaa myös koristeaihetta, jossa esiintyy symmetrisesti ihmishahmoja, eläimiä, köynnöksiä ja kukkia. Groteski on näiden lisäksi myös mahdottoman hyvä mikkeliläinen mainostoimisto.

Meistä on mukava ottaa haasteita vastaan, haluamme oppia uutta ja kehittyä. Työpäivämme koostuu fonteista, koodista, kahvihetkistä, palavereista, kuvista, sanoista ja usein myös uunituoreesta pullasta. Haluamme, että sinä olet osa päiväämme, joten olet tervetullut milloin tahansa piipahtamaan toimistollamme, Mikkelin rautatieasemalla!

Millainen porukka olemme?

Vie hiiri kuvan päälle, tai kosketusnäytöllisellä laitteella klikkaa kuvaa ja lue jokaisesta groteskilaisesta lisää.

Jyrki Suvimaa
TOIMITUSJOHTAJA, AD

Jyrki Suvimaa

Jyrkin pitkäaikainen haave omasta mainostoimistosta toteutui kun Mainostoimisto Groteski syntyi elokuussa 2012.  Jyrkin kädenjälki näkyy etenkin Groteskin perussuunnittelussa kuten logoissa ja yritysilmeissä ja hän vastaa toimiston tasosta ja laadusta. Eniten Jyrkiä työllistää kuitenkin toimiston johtaminen, palaverit ja päivittäisten asioiden hoitaminen. Kyllä “hommat hoituu”!

Janne Tallqvist - Groteski
WEB-KEHITTÄJÄ

Janne Tallqvist

Janne kuvitteli teknillisen yliopiston opintojen vievän hänet liian hyväpalkkaiselle ja perinteiselle diplomi-insinoorin uralle, mutta toisin kävi. Henkilökohtaiset kiinnostukset ajoivat Jannen yrittäjyyden pariin Porvoosta Lappeenrannan kautta Mikkeliin. Ja erittäin hyvä niin. Diplomi-insinöörin opinnot Janne sai päätökseen heti vajaa 10 vuotta opintojen aloittamisesta. Jannen sekalainen osaaminen ulottuu aina web-kehityksestä palvelinpuolen ratkaisuihin ja hakukoneoptimoinnin saloihin.  Töiden ulkopuolella Janne puljaa monenlaisten asioiden parissa. Ruoka (tehtynä ja syötynä) ja nahka-askartelu on lähellä Jannen sydäntä.

Sami Tarkiainen - Groteski
WEB-KEHITTÄJÄ

Sami Tarkiainen

Sami on paljasjalkainen mikkeliläinen, joka kävi hakemassa vauhtia uralleen Lappeenrannan teknillisestä yliopistosta. Opiskelut Sami sai päätökseen 9½ vuoden jälkeen kun diplomityö verkkosivustojen saavutettavuudesta vihdoin valmistui.  Vapaa-aika menee RC-autojen kanssa säätäessä, pyöräillessä ja  kuntosalilla. Groteskilla Samin osaaminen keskittyy web-kehitykseen ja sen moniin eri osa-alueisiin. Erityisesti julkaisujärjestelmät ja verkkosivustojen tyylimäärittelyn eli CSS:n Sami osaa vaikka unissaan.

Ada-Sofia Nieminen - Groteski
Graafinen suunnittelija

Ada-Sofia Nieminen

Ada on entinen Rovaniemeläinen tarjoilija, joka lähti etsimään elämäänsä uutta sisältöä Kouvolasta. Korkeakouluopinnot Kymenlaakson ammattikorkeakoulussa kestivät neljä vuotta ja uusi jänskä työ toi seuraavaksi junalla Mikkeliin. Kokemusta graafisesta suunnittelusta Adalla on lähinnä erilaisista kuvitushommista ja jos kaikki muu onkin uutta ja ihmeellistä, niin työskentely juna-asemalla on vanhan toistoa. Adan salainen taito on kirjoittaminen ja salainen haave nukkua joka aamu ainakin tunti pidempään.

Tuula Valjakka - Groteski
GRAAFINEN SUUNNITTELIJA

Tuula ”Tupu” Valjakka


GRAAFINEN SUUNNITTELIJA

Heleen Paukkunen

Heleen on Mikkelin tyttöjä. Taiteellisena nuorena hän opiskeli viestinnän oikut ja ihanuudet Varkaudessa, graafinen suunnittelu haaveissaan siintäen. Työuran ensimmäisen puolikkaan varttui tämä keltanokka kuitenkin kirjapainoissa, ottaen Graafisen alan teknisen puolen hanskaan. Tästä olikin varsin luontevaa edetä mainostoimistotyöhön ja laskea luovuus valloilleen. Toimistosta Heleenin löydät niin tietokoneelta suunnittelutyön ääreltä – kuin valokuva- ja videokuvauksenkin parista. Heleenin mukana töissä kulkee myös jo pitkän uran alalla tehnyt toimistokoira-Sami, jonka rauhoittava ja terapeuttinen läsnäolo pitäisi kaikkien saada kokea.
Koti-Heleen on kahden nauravaisen tyttölapsen onnellinen äiti, joka nauttii käsitöistä, taiteesta, musiikista ja ennen kaikkea luonnosta, ollen vähän sellainen puunhalaaja-tyyppinen luontohihhuli. Tämä taiteilijasielu ei lakkaa ihmettelemästä maailman liikettä ja aina on pientä pilkettä silmäkulmassa, ”ei elämä oo vakavaa!”. Vauhtia, vaarallisia tilanteita ja arjen komiikkaa eläinrakkaan Koti-Heleenin elämässä ylläpitää Sami-koiran lisäksi kaksi kissaa.